S-a dat startul la Giro d’Italia – 2017 –

Ca în fiecare an, în Mai, ochii lumii cicliste se află pe Italia cu ocazia celebrului Giro d'Italia. Ediția din acest an va fi una deosebit de specială, pentru că celebrează 100 de ani de la prima cursă care a început în dimineața zilei de 13 mai 1909 și a continuat an după an până azi, întrerupt numai în timpul celor două războaie mondiale. Prin urmare, ne așteptăm la un tur care să-și comemoreze istoria și câștigătorii trecuți dar va oferi momente memorabile în aceste zile de curse în jurul peninsulei.

 

Cursa de anul acesta va avea startul pe 5 Mai în Alghero pe insula Sardinia și se va încheia cu etapa tradițională din Milano, 28 mai. Un total de 3615 de km în toată Italia și o medie de 171,7 de km pe zi. În cele 21 de zile ale traseului se găsesc 8 etape medii și 5 grele de munte, 6 pentru sprinturi și 2 crono.

Printre participanți trebuie să-l menționăm pe Vincenzo Nibali de la echipa Bahrain-Merida, fostul câștigător al Giro d'Italia și campionul columbian Nairo Quintana de la echipa Movistar, dar să nu uităm nici de cicliști mai solizi precum britanicul Geraint Thomas sau spaniolul Mikel Landa ambii de la Team Sky, olandezii Steven Kruijswijk de la Lotto Jumbo, Tom Dumoulin de la Team Sunweb, Bauke Mollema de la Trek - Segafredo și francezul Thibaut Pinot de la FDJ. Nu va fi prezent campionul Tour de France 2016, Chris Froome,Team Sky și Fabio Aru, Astana Pro Team, care s-au accidentat.

Din păcate această ediție Giro d'Italia este marcată și de tragica dispariție a unuia dintre cei mai apreciati cicliști ai săi, Michele Scarponi, lovit de o camionetă în timpul antrenamentelor pe bicicletă. Pentru Michele, care a câștigat Giro în 2011, va fi dedicată o urcare celebră pe etapa a 16-a.

Cicliștii își vor împinge limitele încercând să exceleze în cele patru tipuri de clasificare. Premiile sunt în bani dar cel mai performant competitor din fiecare categorie va fi onorat să poarte în fiecare etapă un tricou colorat:

  • Tricoul roz, cel mai important și care definește câștigătorul Giro d'Italia, acel cu cea mai rapidă performanță generală etapă după etapă.
  • Tricoul ciclam aparține numarului unu în Clasamentul General la Puncte
  • Tricoul albastru este rezervat celui mai bun cățărător, Mountain Grand Prix (GPM).
  • Tricoul alb pentru numărul unu din categoria juniori.

Site-ul oficial al Giro  oferă o descriere detaliată a întregului traseu și vă recomandăm să aruncați o privire.
Cine credeți că va câștiga tricoul roz anul acesta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *